نمايشگاه ليتوگرافي پوشاک اقوام ايران در نياوران

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران؛ در اين نمايشگاه 70 تابلوي ليتو متعلق به کاخ صاحبقرانيه که از گذشته‌هاي دور به جا مانده به نمايش گذاشته مي‌شود.

آثار اين نمايشگاه مجموعه‌اي برگزيده از تصاوير پوشاک ايران است و از ويژگي‌هاي آنهاه بهره‌گيري از فن چاپ سنگي(ليتوگرافي)به منظور بيان موضوع است.

ليتوگرافي ابداعي در صنعت براي تکثير آثار گرافيکي_هنري است که اولين بار توسط هنرمند آلماني، آلويس زنه فلدر در سال 1796 ميلادي اختراع شد.

چاپ سنگي در زمان فتحعلي شاه قاجار به ايران وارد شد و در اين روش بر روي يک سنگ صيقلي طرح مورد نظر با مرکب چرم ترسيم مي‌شود؛ سپس بر روي آن اسيد نيتريک ريخته تا محل خالي سنگ به اندازه يک ميلي متر حل شود و نوشته‌هاي روي سنگ به صورت برجسته نمايان شود.

سپس با غلتک بر روي قسمت‌هاي برجسته، طرح مرکبي را با فشار يکسان مي‌اندازند. آنچه که از اين طرح بر روي کاغذ منعکس مي‌شود اثر قسمت‌هاي برجسته، طرح مرکبي را با فشار يکسان مي‌اندازند.

آنچه که از اين طرح بر روي کاغذ منعکس مي‌شود اثر قسمت‌هايي است که مرکب چاپ را به خود جذب کرده است.

آثار به نمايش درآمده در اين نمايشگاه حاوي اطلاعات متنوع و ارزنده از پوشاک طبقات مختلف اجتماعي ايران است که جدا از داده‌هاي مردم شناسي و تاريخي، اطلاعات تکنيکي و سابقه صنعتي آنها را نيز در اختيار علاقمندان قرار مي‌دهد.

نمايشگاه ياد شده 15 تا 19 اسفند سال جاري از ساعت 8 تا 16 در اتاق اسناد کاخ صاحبقرانيه مجموعه فرهنگي_تاريخي نياوران برپا مي‌شود و بازديد از اين نمايشگاه براي عموم علاقمندان آزاد است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388120162